Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termék javítása

A Webáruház a termékszavatossági -, a kellékszavatossági - és jótállás jogok érvényesítésének biztosítását saját, indokolt esetben külső szerviz bevonásával végzi.

A vásárló a javítási igényét a Webáruház által biztosított online felületen (ITT elérheti), vagy postai úton kérheti. Az igény bejelentésénél minden esetben szükséges megadnia az alábbiakat:

"Szervizadatlap minta

Név:

E-mail cím:

Telefon:

Hiba részletes leírása:

A kapott számla sorszáma:

Megrendelésszám:

A számlán feltüntetett terméknév:

Termék mennyisége:

Vásárlás dátuma:"

A javításra szánt termékeket minden esetben tiszta és hiánytalan állapotban kell megküldeni az alábbi módok valamelyikén:


A termék szervizbe történő eljuttatásáról a vásárlónak szükséges gondoskodnia, azonban a rögzített bekötésű, illetve a 10 kg-nál súlyosabb, vagy tömegközlekedési eszközön kézi csomagként nem szállítható fogyasztási cikket - a járművek kivételével - az üzemeltetés helyén kell megjavítani. Ha a kijavítás az üzemeltetés helyén nem végezhető el, a le- és felszerelésről, valamint az el- és visszaszállításról a webáruház, vagy - a javítószolgálatnál közvetlenül érvényesített kijavítás iránti igény esetén - a javítószolgálat gondoskodik.

A Vásárlónak szükséges:

- a készüléken minden olyan biztonsági beállítást kikapcsolni, melyek akadályozhatják technikusainkat abban, hogy teljes körűen megvizsgálják, kijavítsák és teszteljék a terméket (például tabletek, okosórák esetén biztonsági kód, képernyőzár feloldó kód).

- a termékhez kapott minden tartozékot (töltő, USB kábel, headset, egyéb kiegészítők stb.) megküldeni. A termék teljes körű vizsgálatához, javításához és teszteléséhez ezek is szükségesek lehetnek, továbbá egy esetleges teljes cserét is csak ebben az esetben tudunk végrehajtani.  Amennyiben a termék hiányosan kerül visszaküldésre a javítást nem tudjuk megkezdeni. A hiány pótlására a Webáruház annak észlelésekor haladéktalanul felhívja a Vásárló figyelmét, a Webáruház a szervizelést a hiányzó alkatrészek beérkezését követően kezdi meg.

- a csomagba a termékhez a gyártó által kibocsátott jótállási jegyet is mellékelni kell, ha az rendelkezésére áll. Amennyiben a vásárló nem talált jótállási jegyet az átvett csomagban, a számlával érvényesítheti a jótállást.

- a terméket megtisztítani. Amennyiben a termék nem tiszta állapotban kerül megküldésre a terméket a Webáruház az alább feltüntetett szervizelési díjak felszámítása mellett tisztítja meg!

A szavatossági és jótállási jogok csak rendeltetésszerű használat esetén érvényesek! A nem rendeltetésszerű használatból eredő károkért és meghibásodásokért az Eladó nem tartozik felelősséggel. Amennyiben a termék nem esik a szavatossági -, jótállási körbe, ellenben javítható és a Vásárló annak javítására díjfizetés mellett is igényt tart, valamint erről a tényről írásban is nyilatkozik annak elvégzését a Webáruház vállalja.

A külső szerviz díjszabása eltérő, arról minden esetben árajánlat kerül megküldésre.

A Webáruház saját szervize minden nem díjmentes kategóriába sorolható javítást, valamint a termékek tisztítását nettó 4500 Ft-os óradíjban végzi. a Díjazás az alkatrészek árát nem tartalmazza. A szolgáltatás számlázása során minden megkezdett fél órára kerekítendő. A számlázás a megrendelések számlázásával azonos módon történik, a részletek a Számlázás alcím alatt találhatóak.

Webáruház 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet értelmében a javítást a tőle telhető legnagyobb szakértelemmel és gyorsasággal igyekszik elvégezni, törekedve arra, hogy az a termék átvételétől számított 15 napon belül megtörténjen.

Webáruház vállalja, hogy cseretermék kiküldése előtt, amennyiben az lehetséges (termék csomagolása, mivolta engedi), a terméket felbontja és ellenőrizi.

A jótállási - és szavatossági jogok elvesztésével jár, ha

- a terméket külső, káros fizikai vagy elektromos hatás érte, vagy a telepítése, használata, illetve tárolása nem az előírásoknak megfelelően történt;
- a termék meghibásodása külső, gyártótól független hatások következtében keletkezett, pl. villámlás, beázás, mechanikai sérülés, stb.
- a készüléket illetéktelen személy javította, vagy karbantartotta;